Prins Rob IV is op 5 mei 1963 in de vroedvrouw school te Heerlen geboren.
Na de lagere schooltijd in de Passart is hij op 11-jarige leeftijd verhuisd naar de Heerlerbaan, waar hij tot zijn 26e bij zijn ouders Hein & Finy aan de Nazarethstraat woonde.  Hij heeft verder een 2 jaar jongere zus, Tessie,
die getrouwd is met Leo Crombach. Hij is vader van Dennis (33), Mandy (30),
Jelle (18), Lieke (16), schoonvader van Joop en sinds 1 jaar weer vrijgezel.
(Dames OPGELET!!) Hij woont sinds 2 maanden aan de Ploeghof in
een heel fijn huis met zijn twee jongste kinderen.

Na een carrière van 25 jaar bij de krant werkt Prins Rob IV sinds 5 jaar bij MyCopy in Nuth. Hij vindt MyCopy is een ontzettend fijn grafisch bedrijf met leuke collega's gaat daar elke dag met veel plezier naar toe.

CARNAVAL

Carnaval is hem met de paplepel ingegeven want zijn vader was meer dan 30 jaar lid van de Nette Kadette en zijn moeder maakte voor meerdere verenigingen de kostuums. Hij liep daadwerkelijk het hele jaar over carnavals-stoffen. Op jonge leeftijd liep hij al mee in de Groeëte optoch va Heële.

Van CV de Improfiteurs, de Nette Kadette en CV De Brouwers is hij uiteindelijk oprichter en voorzitter geworden van CV De Huggies van de Heëlebaan, die dit jaar toevallig 1x11 jaar bestaan!! Daarnaast is hij al jaren fotograaf & grafisch vormgever bij de Stichting Jeugdcarnaval Heëlebaan en in de optocht van de Heëlebaan meelopen is natuurlijk het allerleukst.

ANDERE HOBBIES

Sinds 1988 is hij actief bestuurslid van speeltuin 't Baanrakkertje waar hij
vice-voorzitter, 2e-secretaris en klusser is. Daarnaast is hij al meer dan
15 jaar de grafisch vormgever van ons wijkblad “Blik op Heëlebaan”.
Mocht er naast al deze bezigheden echter nog tijd overblijven dan gaat hij graag uit eten, op bezoek bij vrienden, luistert hij graag naar muziek en bezoekt concerten ....maar het liefst gaat hij op reis (bij voorkeur naar Kreta). Het is echter duidelijk dat zijn agenda propvol staat met zoveel bezigheden.

WAARDERING

Voor zijn inzet voor bovengenoemde verenigingen en het vele vrijwilligerswerk dat hij heeft verricht, heeft hij in 2019 uit handen van de toenmalige burgemeester van Heerlen, Emile Roemer, een lintje mogen ontvangen. Uiteraard was hij daar ontzettend  mee vereerd en trots voor het ontvangen van deze onderscheiding.

Hij kijkt er bovendien erg naar uit om samen met zijn adjudant Judith een fantastisch seizoen te beleven. Nu is het eindelijk zover en mag de Heëlebaan maar zeker ook C.V. De Soeplummele trots zijn op deze nieuwe heerser van het Soeplummelerijk voor het Seizoen 2023 - 2024.

Hij zelf zal de carnaval voorgaan met het motto:

"Op sjpass sjteet ging moat,dus loate vier same,
oad & jonk, vasteloavend viere in kroeg & op sjtroat
want same viere hilt jieëkerinne gezónk!"

 

Prins Rob IV

3 moal kreftig ALAAF!!!

  Prins Rob IV
Laatste update: 19-11-2023